...

Hoge boetes als je betrapt wordt!

Vlieg je als dronepiloot in ons land hoger dan 120 meter zonder dat je daar een vergunning voor hebt? Dan kost je dat mogelijk € 250,- als je betrapt wordt. Is er een ongeval of brand waar je met je drone naar toe vliegt? Kijk dan goed uit, want als je politie, brandweer of een traumahelicopter hindert met je drone, kan een boete oplopen tot € 500,- of meer. Deze en andere sanctiebedragen staan opgesomd in de nieuwe Richtlijn voor strafvordering luchtvaartwet- en regelgeving, die kortgeleden door het Openbaar Ministerie is gepubliceerd.

12 juli 2023

...

Gevaarlijke drone-voorvallen melden

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een meldformulier gemaakt om eenvoudig drone-voorvallen te melden bij hen. Ze willen graag dat niet alleen professionele drone-operators maar iedereen gevaarlijke stuaties tijdens een dronevlucht hiermee gaat melden. Het maakt daarbij niet uit of het nu gaat om technische complicaties, problemen tijdens de vlucht, voorvallen met luchtverkeer, de omgeving of het weer. Volgens Europese regelgeving zijn bestuurders van drones verplicht om voorvallen met hun drone te melden. Daarvoor is nu een nieuw meldformulier ontworpen en beschikbaar gesteld om dit te vergemakkelijken. Het ILT spoort iedere drone-operator aan om dit te gebruiken na een voorval, ongeacht de omvang ervan. Daarmee kan je bijdragen een het veiliger maken van de algehele vliegveiligheid. Voor het nieuwe formulier kan je terecht op de website van de ILT. Je wordt dan doorgestuurd en kan een PDF downloaden; in dat formulier zijn de relevante in te vullen velden uitklapbaar om het juiste antwoord in te vullen.  

12 juli 2023

...

Toffe dronevideo energieneutraal hoofdkantoor

Het bedrijf Headfirst heeft in samenwerking met Skipp een toffe drone-video laten maken van hun duurzame, energineutrale hoofdkantoor in Hoofddorp. Headfirst is een HR-dienstverlener en bemiddelt in tijdelijk werk voor professionals op het gebied van 'tech & touch'. De link naar de video is: https://www.youtube.com/watch?v=8LFDVkWQ6Os&t=4s  

1 september 2022

...

App voor drone op varend schip

Er is sinds kort een app beschikbaar voor de DJI Mavic 2 drones die bedoeld is om het stijgen en landen op varende schepen te vergemakkelijken. De software is gemaakt door het bedrijf Volarius uit Singapore. Door hun V-Line Boat Mode kan de drone niet alleen automatisch opstijgen en landen, maar het schip ook automatisch volgen tijdens het varen. Ook compenseert het systeem tijdens de landing voor deining door golfslag. De app werd ontwikkeld voor gebruik in combinatie met het kabeldronesysteem van Volarious, maar kan ook stand-alone benut worden.

16 november 2021

...

Prachtige drone video van AFAS kantoor

Al eerder attendeerden we jullie op een prachtige drone video gemaakt in het Mercedes-museum in Duitsland en in een bowlingbaan in Amerika. Nu is er weer zo'n fantatische drone video gemaakt, dit keer in Nederland!

16 november 2021

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!drones

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden