Waarom meedoen aan de proeven voor het Clubvliegbewijs?

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar, drone in de lucht bij zons ondergang

Clubvliegbewijs

Onze leden zijn voor het lidmaatschap niet verplicht om het Clubvliegbewijs te halen. Maar het bezit van een Clubvliegbewijs geeft je wel veel meer zekerheid om in moeilijke situaties – en die zul je zeker gaan tegenkomen - de juiste stuurhandelingen te kunnen uitvoeren om een botsing of crash te voorkomen. Het halen van ons Clubvliegbewijs is ook een goede onderbouwing van de Eigen Verklaring.

Er is een clublid dat zichzelf door het vliegen met speelgoed drones heeft geleerd om een drone goed te kunnen besturen. Maar dat gebeurde wel binnenshuis. Dat is dat niet voldoende, want vliegen in de buitenlucht is anders: je kunt last krijgen van zijwind of rukwinden en daardoor kans hebben op onverwachte reacties van je drone.

Wij raden de leden die belangstelling hebben voor het Clubvliegbewijs aan om de verplichte testen regelmatig zelf te gaan oefenen tot men ze beheerst. Men kan hiervoor stokken gebruiken die niet langer hoeven te zijn dan ca. 1,5 meter. Wie de besturing van zijn drone goed beheerst moet op ca. 80 cm boven de grond kunnen vliegen, maar blijf onder de stokhoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief van HCC!drones

Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden