Remote-ID en regelgeving in Appeltern

Deel dit artikel

,

Afgelopen zaterdag 16 maart hadden we een geslaagde dronebijeenkomst in Appeltern met een hoge opkomst van bijna 30 leden van HCC!drones. In de ochtend hadden we een presentatie van ons kernlid Hub Appeldoorn over de huidige regelgeving voor drones. Daarna zijn we in groepjes buiten met de drones gaan vliegen. Enkele nieuwe en aspirant-leden hebben we laten ervaren hoe het is om met een drone te vliegen door ze onder begeleiding met een van onze verenigingsdrones te laten vliegen. Kortom, weer een geslaagd evenement!

Dat we onze leden opnieuw informeren over de regelgeving is omdat per 1-1-2024 de overgangsregeling is afgelopen; er zijn er weer belangrijke regels die je moet weten. Hub ging ze een voor een langs.  Zo moeten nieuw verkochte drones voor de Open categorie nu voldoen aan strengere producteisen en nieuwe C0 t/m C4 label. Denk aan softwarematige hoogtebeperkingen, geluidsproductie, geofencing en het uitzenden van het registratienummer van de eigenaar (Remote-ID). Er zijn inmiddels twee apps waarop je kan zien welke drones met Remote-ID in de buurt rondvliegen.

Na afloop van de presentatie hebben we een test gedaan en zelf kunnen zien hoeveel gegevens je kan zien en hoe goed Remote-ID werkt. Een van onze leden kon op bijna 250 m afstand de twee drones die Remote-ID uitzonden zien. Ook kon hij op de kaart zien waar de piloot stond en precies de gevlogen route in beeld krijgen. Alle gegevens kunnen op de telefoon worden opgeslagen!

Wil je de presentatie nog eens nalezen, kijk dan hier in onze map Downloads (wel even eerst inloggen).

Appeltern zaal 16 3 2024

appeltern Hub 16 3 2024

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!drones

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden