HCC!drones om samen plezier te beleven aan drone vliegen

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar, drone in de lucht bij zons ondergang

Vliegen met drones is een leuke hobby. Puur handigheid krijgen in het goed besturen van de drone is nog niet zo eenvoudig. Alhoewel ingebouwde technieken zoals GPS stabilisatie en obstakeldetectie het een stuk gemakkelijker is geworden. Voor de echt goede bestuurders is een racedrone een uitdaging. Flitsend snel. 
Maar ook met kleine 'speelgoed' drones is veel plezier te beleven. Ze zijn prima geschikt om binnenshuis eerst eens leren de bediening goed in de vingers te krijgen. Dat voorkomt dat bij de eerste buitenvlucht dat de drone alle kanten op vliegt of wegvliegt. 
Ook steeds meer foto- en videohobbyisten ontdekken de drone. Er zijn schitterende beelden mee te maken. Je moet dan wel goede stuurmanskunst met de drone combineren met vaardigheid in fotografie. Een nieuwe uitdaging. Bij de verschillende drone-modellen is er duidelijk verschil in kwaliteit van camera en gebruiksgemak. 
Maar je moet ook rekening houden met de veiligheid. Er zijn wettelijke voorschriften waar je wel en niet mag vliegen en hoe hoog. Ken deze regels en houdt er rekening mee, om ongelukken te voorkomen en de mogelijkheden van dronevliegen te behouden en om je WA-risico zo klein mogelijk te houden.