Voor het vliegen met drones van 500 gram en zwaarder in de Open Categorie heb je een A2 vliegbewijs nodig. Naast het halen van het A2-examen en de inschrijving daarvan bij RDW, is het verplicht een ‘Praktische zelfverklaring’ bij je te hebben als je gaat vliegen. Dat is een formulier waarin je verklaart dat je voldoende praktijkervaring hebt met drone vliegen.

Het doel van deze praktische zelftraining is dat je als piloot in staat bent je drone in alle omstandigheden onder controle te kunnen houden, alle theorie in de praktijk weet toe te passen en alle manoeuvres  moeiteloos en accuraat kan uitvoeren. Let op: het is je eigen verantwoordelijkheid om de praktische oefeningen ook echt uit te voeren! HCC!drones geeft praktijkoefeningen en vliegdagen waar je dit kan oefenen (tijdelijk door corona uitgesteld).

Terug naar de zelfverklaring die je bij je moet hebben.

  • Kies een van de EU-verklaringen die wij voor jullie hebben klaargezet;
  • Lees deze door en onderteken deze;
  • Zorg dat je deze print en bij je hebt tijdens het drone vliegen (kan door BOA/politie naar gevraagd worden).

 

De rest van dit artikel is alleen beschikbaar voor HCC-leden.

Ben je HCC-lid? Om het gehele artikel te lezen dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!