De beste drone-apps!

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar, drone in de lucht bij zons ondergang

Er zijn inmiddels zoveel verschillende apps om uit te kiezen voor drone vliegen buiten. Welke is nu het beste? Ondanks dat persoonlijke voorkeur ook mee speelt, sommen we hier een aantal apps op die absoluut tot de top behoren!

Deze apps zijn gratis!

 

UAV FORECAST

Hiermee bekijk je vooral het weer, voordat je gaat vliegen. Maar open de app nogmaals als je op je vlieglocatie aankomt, want het geeft je juist locaal inzicht in de vliegomstandigheden. Denk aan windsnelheid, kracht van windvlagen, temperatuur, bewolking,kp-index, enz. Er staat dan boven simpel: Not Good To Fly, of Good To Fly!

 

GODRONE

De officiƫle app van de overheid om nofly-zones voor drones in Nederland aan te geven. Raadpleeg deze voordat je ergens gaat vliegen!

 

AIRMAP FOR DRONES

Goede app, makkelijk en snel je (buitenlandse) vluchten invoeren. De app bevat helaas niet alle landen (bijv. niet Thailand, Vietname, Nw.Sealand) en bevat mogelijk ook niet alle no-fly zones in Nederland. Check dus altijd nog een andere app om zeker te zijn.

 

DRONE DEPLOY

Deze app zorgt voor mapping bij DJI drones, een simpele manier voor het maken van flight plans. Voor autonome vluchten, dus automatische takeoff, vlucht, fotografie en landing. Het gebruik van dit soort apps voor autonoom vliegen staat ter discussie in de nieuwe EU-regelgeving vanaf 31-12-2021. App is mogelijk niet gratis te downloaden buiten NL.

 

B4UFLY

Ga je naar de Verenigde Staten? Dan kan je plezier hebben van de verbeterde app B4UFLY. Deze app van de Federal Aviation Administration toont waar het wel en niet is toegestaan te vliegen in de USA. Daarbij maken ze gebruik van interactieve kaarten. Bevat geen gegevens over de situatie in Nederland en Europa.

 

GOOGLE EARTH

Om vooraf een mogelijke vlieglocatie te verkennen is Google Earth zeer geschikt. Je kan er ook visueel aantrekkelijke locaties bekijken die opvallen vanuit de lucht, niet op de grond. 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief van HCC!drones

Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden