Apeldoorn 25 jan 2020

De eerste vliegdag die wij voor jullie in januari 2020 organiseerden op de nieuwe vaste locatie in Apeldoorn, is een groot succes geworden. We hadden al meteen bij de start om 10 uur ’s morgens bijna twintig geïnteresseerden aanwezig en dat aantal is in de loop van de dag alleen maar toegenomen. Naast leden van HCC!drones waren er ook diverse kijkers op afgekomen, mede als gevolg van onze uitgebreide promotie via nieuwsbrief, website, Facebook, maar ook de lokale radio (interview op vrijdagmiddag ervoor).

 In de ochtend was er een presentatie over de nieuwe DJI Mavic Mini drone, de eerste drone die goed past in de nieuwe regelgeving over drones. Over die nieuwe eisen en regels kwamen ook veel vragen, ook al is de wetgeving nog niet definitief. Komende bijeenkomsten gaan we verder in op de regelgeving.

Het onderwerp een zelfbouwdrone maken had ook veel belangstelling. Er was een 3D printer aanwezig, die liet zien hoe je zelf onderdelen voor je drone kan maken.

In de middag waren er ondanks de kou buiten diverse kleine en grote drones te zien vliegen. Daar werden ook opnamen gemaakt voor de lokale televisie van RTV Apeldoorn. Hun filmpje is te zien via deze link. https://youtu.be/V44lWFN-yd8

Tijdens de bijeenkomst hebben we vijf nieuwe leden voor HCC!drones mogen verwelkomen. Voorts hebben zich nog twee extra deelnemers voor de zelfbouwgroep gemeld, dus hebben we inclusief de 3D-groep deelnemers er daar ca. 12 voor!

Kortom, een geslaagd evenement! 

DJI 0073 web