Om de verspreiding van het Corona virus een halt toe te roepen heeft de overheid besloten bijeenkomsten te verbieden. Daardoor zijn ook alle bijeenkomsten en vliegdagen van HCC!drones tot 1 juni vervallen of uitgesteld. Eind mei maken we ons programma voor erna bekend.

Apeldoorn 25 jan 2020

De eerste vliegdag wij voor jullie in januari organiseerden op de nieuwe vaste locatie in Apeldoorn, is een groot succes geworden. We hadden al meteen bij de start om 10 uur ’s morgens bijna twintig geïnteresseerden aanwezig en dat aantal is in de loop van de dag alleen maar toegenomen. Naast leden van HCC!drones waren er ook diverse kijkers op afgekomen, mede als gevolg van onze uitgebreide promotie via nieuwsbrief, website, Facebook, maar ook de lokale radio (interview op vrijdagmiddag ervoor).

In de ochtend was er een presentatie over de nieuwe DJI Mavic Mini drone, de eerste drone die goed past in de nieuwe regelgeving over drones. Over die nieuwe eisen en regels kwamen ook veel vragen, ook al is de wetgeving nog niet definitief. Komende bijeenkomsten gaan we hier verder op in. Het onderwerp een zelfbouwdrone maken had ook veel belangstelling. Er was een 3D printer aanwezig, die liet zien hoe je zelf onderdelen voor je drone kan maken.

In de middag waren er ondanks de kou buiten diverse kleine en grote drones te zien vliegen. Daar werden ook opnamen gemaakt voor de lokale televisie van RTV Apeldoorn. Hun filmpje is te zien via deze link. https://youtu.be/V44lWFN-yd8

Tijdens de bijeenkomst hebben we vijf nieuwe leden voor HCC!drones mogen verwelkomen. Voorts hebben zich nog twee extra deelnemers voor de zelfbouwgroep gemeld, dus hebben we inclusief de 3D-groep deelnemers er daar ca. 12 voor!

Kortom, een geslaagd evenement! Op naar onze volgende bijeenkomst op zaterdag 8 febr, waar we samen met de CompUsers Videogroep op de CompUfair willen laten zien hoe je een goede film kan monteren van video opnamen met een drone!

DJI 0073 web

 

 

 foto gratis drone 500

Ben je nog geen lid van de HCC!drones interessegroep, maar overweeg je dat wel te worden? Dan is dit het moment!

Want als je je nu aanmeldt op een van onze bijeenkomsten als nieuw lid voor HCC!drones, geven we je een leuke drone cadeau. Je krijgt de drone dan meteen mee!

Let op: dit doen we alleen zolang de voorraad strekt. En alleen bij inschrijving op de bijeenkomst. We sturen de drone niet na. Kom dus naar een van onze volgende vliegdagen of andere bijeenkomsten (zie daarvoor de Agenda-button in de bovenbalk).

 

Op de CompUfair in De Bilt van afgelopen februari hebben we in samenwerking met het Platform DigiVideo een presentatie gegeven over het monteren en bewerken van droneopnamen tot een mooie videofilm. Daarvoor heeft Gerrit Rozendaal een duidelijke stapsgewijze uitleg gegeven met behulp van het softwareprogramma Cyberlink Powerdirector. Voor onze leden hebben we deze presentatie ook hier beschikbaar gemaakt. Log daarvoor in en ga naar de menukeuze 'Ledenservice', 'Downloads', 'Presentaties' om deze te kunnen downloaden (beschikbaar als Powerpoint of als PDF).

DJI 0706                                         

Voor komend jaar organiseert de HCC!drones weer een reeks bijeenkomsten, waarvan een deel op een vaste locatie in Apeldoorn en een deel als vliegmiddagen op verschillende locaties in het land.

Op alle bijeenkomsten is een gevarieerd programma met als basis de combinatie van onderlinge informatie uitwisseling en mogelijkheid tot vliegen met de drones. Bij goed weer is dat buiten, rondom het gebouw. Daarbij kunnen leden vliegen met eigen drones. Maar heeft u (nog) geen drone, dan is er ook gelegenheid om met een van de HCC-drones (onder begeleiding) te vliegen! Ideaal om kennis te maken met deze leuke hobby!

Om de verspreiding van het Corona virus een halt toe te roepen heeft de overheid besloten bijeenkomsten te verbieden. Daardoor zijn ook alle bijeenkomsten en vliegdagen van HCC!drones tot 1 juni vervallen of uitgesteld. Eind mei maken we ons programma voor erna bekend.

Voorlopig ziet dat er nu als volgt uit:

Zaterdag 27 juni 2020: vliegmiddag op onze vaste locatie in Apeldoorn, Zwitsal terrein Vlijtseweg 

Zaterdag 5 september 2020: vliegmiddag op onze vaste locatie in Apeldoorn, Zwitsal terrein Vlijtseweg 

Zaterdag 26 september 2020: vliegmiddag op de locatie Mariahoeve in Putten

Zaterdag 31 oktober 2020: vliegmiddag met ALV op onze vaste locatie in Apeldoorn, Zwitsal terrein Vlijtseweg 

TIP: Zorg dat je onze nieuwsbrief ontvangt, dan blijf je maandelijks op de hoogte van de volgende bijeenkomsten (zie daarvoor de knop in bovenbalk).