We hebben voor onze leden van HCC!drones nog veel meer actuele informatie klaar staan:

 • De regelgeving vanaf 2021
 • Tien artikelen over onze ervaringen met de DJI Mavic Mini drone
 • De beste drone-apps en websites!
 • Ledenservice met o.a.overzichten en bestanden downloaden, enz.

Zorg dat je daarvoor ingelogd bent! In de kolom rechts kan je met je gebruikersnaam en inlog extra menu-keuzes vinden in de bovenbalk!

DCIM100MEDIADJI_0706.JPG

De planning voor activiteiten in 2021 van de HCC!drones is behoorlijk ambitieus. Het is afhankelijk van de regels van de overheid als gevolg van de corona-pandemie wat en wanneer we actief kunnen worden. Globaal zijn dit:

 1. Acht vliegmiddagen op een locatie met zaaltje, locatie zoals HF De Witte in De Bilt (Utrecht)
 2. Drie extra vliegdagen op fotogenieke locatie, zoals de bloembollenvelden
 3. Acht online bijeenkomsten/presentaties
 4. Acht lokale/regionale vliegtrainingen buiten op locatie, in diverse regio’s
 5. Extra vliegen af te spreken via onze Whatsapp groep
 6. Uitbreiden van onze activiteiten ter ondersteuning van EU-vliegbewijs
 7. Aanwezigheid op beurzen, HCC!kennisdagen, enz.
 8. Zelfbouwgroep (als weer mogelijk is)

Voor de activiteiten 1, 2 en 8 zijn we afhankelijk van de overheidsmaatregelen in verband met corona. Houd onze nieuwsbrief en agenda hier op de website in de gaten voor meer nieuws.

Clubvliegbewijs

Op woendagavond 28 oktober is in een online ledenbijeenkomst uitgebreid het nieuwe Clubvliegbewijs gepresenteerd. De opkosmt was groot, meer dan 30 leden hebben mee kunnen kijken. Heb je de presentatie gemist? Kijk dan naar de PDF ervan, die we hier online hebben gezet. Je moet wel eerst even inloggen als lid, dan kan je bij 'Ledenservice' een mun-item vinden voor het downloaden van allerlei bestanden, zoals die van de presentatie.

 

Screenshot 20201120 135646

Op woensdagavond 25 november was de jaarlijkse ALV, Algemene Leden Vergadering, van HCC!drones. Dit jaar wegens corona online. Aansluitend was er een presentatie over de Preflight check, ofwel Hoe bereid ik mij goed voor op dronevliegen. Daarin ook de bespreking van de app UAV Forecast die goed kan helpen de (weers)situatie ter plekke in te schatten. Inmiddels kan je de twee presentaties hier vinden:

 In december volgt nog een presentatie!

Van een van onze gebruikers kregen we deze tip voor een goed videobewerkingsprogramma:

Kijk eens naar het programma DaVinci Resolve 16.2.3. Dit is een duur professioneel programma, maar na registratie kun je aangeven dat dit voor amateur en persoonlijk gebruik is, waardoor het gratis gebruikt mag worden.