Ook op de HCC Compusersdag in april 2017 hebben we als HCC Drones weer een flink aantal mensen kunnen informeren in kennis laten maken met doen vliegen. De vragen bij ons standje waren vooral over de keuze van drones, verschillen in werking en prijzen tussen verschilden marken en typen en de regelgeving.


Rob en Herman hebben buiten meerdere demonstraties verzorgd met de DJI Phantom 3 standard van de HCC Drones. Bezoekers hebben daarbij ook zelf even kunnen vliegen en zo direct ervaring op kunnen doen, hoe de aansturing werkt en hoe gemakkelijk het is om dit soort hobbydrones te vliegen.

Op de stand van de HCC Compusers platform Digivideo werd daarnaast uitgebreid aandacht gegeven aan de kwaliteit van videobeelden van drones en hoe deze opnames te monteren.


Op 20 januari 2018 staat weer een volgende bijeenkomst van de HCC Drones gepland in de Bilt, aanvang 13.00 uur. Mensen die nieuwsgierig zijn om het ook eens uit te proberen en ervaringen te horen van andere dronevliegers van verschillende merken en modellen, zijn van harte welkom.


Graag van tevoren wel even aanmelden bij de secretaris.
Of heeft u specifieke vragen of wensen of suggesties voor de bijeenkomst? 

Geef ze even door via het contact formulier

Informatie delen

Er wordt veel geschreven en bericht over vliegen met drones.
Leden van de HCC Drones IG en aanwezigen op onze laatste vliegmiddag van 14 oktober hebben aangegeven dat ze graag een lijstje zien met namen of links van interessante websites, apps e.d.
Die gaan we samen opstellen en bijhouden en op deze website publiceren.

Zo werd al genoemd:

1. Websites

www.dronewatch.nl

 

2. Apps voor op de smartphones

Hoover, info over weers- en plaatsgeschiktheid om te vliegen

UAV Forecast: voor info over weer en data voor veilig vliegen

 

3. Facebook groepen

HCC!Drones

Drone vliegers Nederland & Vlaanderen

 

WhatsApp groep voor leden

Vanuit de HCC Drones IG hebben we ook een WhatsApp groep opgestart om elkaar snel te kunnen informeren om samen ergens te kunnen vliegen.

Heb je interessante informatiebronnen of wil je lid worden van de WhatsApp groep, geef dan je gegevens daarvoor even door aan de secretaris van de HCC Drones IG Herman Krebbers

(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )


Als je je mailadres doorgeeft kunnen we je ook opnemen in de verzendlijst voor komende vliegbijeenkomsten

 

Hieronder staat het jaaroverzicht van de vliegmiddagen van HCC! Drones IG. Dat zijn de reguliere bijeenkomsten voor de leden, waarbij we op een locatie een programma bieden dat een combinatie is van onderlinge informatie uitwisseling en mogelijk tot vliegen met de drones. Bij goed weer is dat buiten, rondom het gebouw. Daarbij kunnen leden vliegen met eigen drones. Maar heeft u (nog) geen drone, dan is er ook gelegenheid om met een van de HCC-drones (onder begeleiding) te vliegen! Ideaal om kennis te maken met deze leuke hobby!

Momenteel zijn nog niet voor alle vliegmiddagen de locaties bekend, mede omdat we in meer (andere) regio’s een middag willen organiseren. Welke definitief zijn, staat hier al vermeld.

 

Zaterdag 20 januari 2018: Vliegmiddag met Algemene Leden Vergadering in HF Witte te De Bilt

Zaterdag 10 maart 2018: Vliegmiddag

Zaterdag 14 april 2018: Vliegmiddag in Flevoland (bloembollen-velden)

Zaterdag 16  juni 2018: Vliegmiddag in Maria Hoeve te Putten met aansluitend een BBQ voor leden

Zaterdag 8 september 2018: Vliegmiddag

Zaterdag 6 oktober 2018: Vliegmiddag

Zaterdag 3 november 2018: Vliegmiddag

 

Zorg dat je onze nieuwsbrief ontvangt, dan blijf je maandelijks op de hoogte van de volgende bijeenkomsten (zie daarvoor de knop in bovenbalk).