Examen voor A2 certificaat wordt anders

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar, drone in de lucht bij zons ondergang

Voor A1/A3 vliegbewijzen verandert er niets. Voor de A2 examens is er vanaf komend jaar proctoring verplicht gesteld binnen Europa. Proctoring is om spieken tijdens het online examen tegen te gaan. De Dutch Drone Academy gaat het binnenkort invoeren.

Bij online examens zijn er meer mogelijkheden om te spieken of te frauderen dan tijdens fysieke examens. Online proctoring maakt het mogelijk om op afstand te controleren of er onregelmatigheden optreden bij het afnemen van examens. Dit kan op verschillende manieren, zoals het monitoren van kandidaten in real-time, het opnemen van het computerscherm en het omgevingsbeeld -en geluid van de kandidaat of volledig geautomatiseerd door middel van speciale detectiesoftware. 

Luchtvaarautoriteiten zijn verplicht om vast te kunnen stellen dat er niet wordt gefraudeerd tijdens de afname van het A2 examen. Veel EU landen kiezen er daarom voor de A2 examens fysiek, op locatie af te nemen. Voor online examens vanaf het A2 risiconiveau heeft EASA recent besloten om proctoring verplicht te stellen vanaf komend jaar.

Dutch Drone Academy heeft daarom nu een overeenkomst gesloten met een van de meest ervaren proctoring-organisaties. Zij zullen dit implementeren zonder extra kosten voor de examenkandidaten. Binnenkort geven ze meer informatie hierover, zoals bijvoorbeeld over het inhoudelijke proces van proctoring.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief van HCC!drones

Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden