Het bestuur van HCC!drones ontving een ingezonden bericht van Alex Yanson, geboren in Charkov, Oekraïne. Hij woont sinds 1996 in Nederland en is o.a. verbonden aan de Universiteit Leiden. Hij heeft nog familie daar in Oekraïne en wil de mensen daar helpen met de inzet van drones. Hij vraagt wie hem kan helpen daarmee.

HCC neemt geen politieke standpunten in, maar vanwege de uitzonderlijke humanitaire situatie willen wij deze oproep bij uitzondering doorgeven. Wil je helpen of hierop reageren? Doe dat dan niet naar HCC of HCC!drones, maar rechtstreeks naar Alex Yanson via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toevallig meldde Dronewatch vandaag dat de Nederlandse actiegroep Eyes on Ukraine vorige week in recordtijd een crowdfundingcampagne heeft opgezet met als doel om een hele lading minidrones te kunnen aanschaffen en die naar Oekraïne te brengen. Inmiddels zijn er al 187 DJI Mini 2's afgeleverd. Het idee is dat men oorlogsmisdaden kan documenteren met de drones.