Mercedes dronevideo

Twee dronepiloten hebben een spectaculaire video weten te maken binnen het Mercedes-Benz Museum. Het museum in Stuttgart geldt als een van de mooiste en grootste automusea ter wereld. Met twee kleine fpv-drones van nog geen 100 gram, voorzien van een 4K-camera hebben ze het hele museum doorgevlogen. Door hun kleine formaat vliegen ze ermee door ramen en door de openstaande vleugeldeuren van de Mercedes-Benz klassieker 300 SL ‘Gullwing’. De opnamen en montage duurden drie dagen, maar het resultaat is spectulair genoeg.

Kijk hier voor de video van het museum: https://www.youtube.com/watch?v=lI3gnD6hOuw

En kijk daarna hier voor de Making of: https://www.youtube.com/watch?v=SJCqRVjoJSI 

(Met dank aan H. Stekelenburg)

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft met hulp van Dronewatch een whitepaper ‘Drones binnen de gemeente’ opgesteld. Het stuk is bedoeld als introductie op het onderwerp. Na een overzicht van de huidige en komende regelgeving wordt beschreven welke mogelijkheden drones bieden. En hoe gemeenten zelf gebruik kunnen gaan maken van drones voor uitvoerende taken van bijvoorbeeld brandweer, politie en dergelijke. In het document wordt ook aandacht besteed aan het handhavingsvraagstuk. De whitepaper is gratis te downloaden via de website van VNG Realisatie.

gedragscode drones waddengebied 800x445

Om bestuurders van drones bewust te maken van de bijzondere waarden van het werelderfgoed Waddenzee is een digitale flyer gepubliceerd met daarin een gedragscode voor dronevliegers. De code doet een appèl op de eigen verantwoordelijkheid van dronepiloten. Je kan de flyer hier downloaden. 

hybridequadcopter

Een in Arizona gevestigde drone-bouwer genaamd Latitude Engineering hoopt het beste van twee werelden te veroveren met een quadcopter en drone-hybride die geen start-en landingsbaan nodig heeft, maar lange afstandsmissies kan vliegen. De drone heeft een bezinemotor aan de achterkant die een grote propeller aandrijft. Maar bij nader onderzoek ontdek je nog vier extra bladen bovenop waarmee het verticaal kan opstijgen en landen als een quadcopter. Daardoor kan de Hybrid Quadrotor bijna overal worden gelanceerd, niet alleen op vliegvelden of op een vliegdekschip. Verwacht wordt dat het een prijskaartje van ongeveer $ 25.000 zal hebben, terwijl een grotere en duurdere 60-pond-zware versie zal worden geleverd aan de Amerikaanse marine voor zijn eigen testen.

dronerulesboek

Stel, je wilt met je drone wat opnamen maken in een park (even aangenomen dat je daar überhaupt mag vliegen), maar de kans bestaat dat er wat toevallige passanten in beeld komen. Mag je dan toch filmen? En zo ja, hoe zit het als je vervolgens besluit om een paar van die voorbijgangers wat beter in beeld te krijgen, door ze enige tijd bewust te volgen? Op deze en andere vragen probeert het privacyhandboek van DroneRules.eu antwoord te geven.