Het bestuur van HCC!drones ontving een ingezonden bericht van Alex Yanson, geboren in Charkov, Oekraïne. Hij woont sinds 1996 in Nederland en is o.a. verbonden aan de Universiteit Leiden. Hij heeft nog familie daar in Oekraïne en wil de mensen daar helpen met de inzet van drones. Hij vraagt wie hem kan helpen daarmee.

HCC neemt geen politieke standpunten in, maar vanwege de uitzonderlijke humanitaire situatie willen wij deze oproep bij uitzondering doorgeven. Wil je helpen of hierop reageren? Doe dat dan niet naar HCC of HCC!drones, maar rechtstreeks naar Alex Yanson via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toevallig meldde Dronewatch vandaag dat de Nederlandse actiegroep Eyes on Ukraine vorige week in recordtijd een crowdfundingcampagne heeft opgezet met als doel om een hele lading minidrones te kunnen aanschaffen en die naar Oekraïne te brengen. Inmiddels zijn er al 187 DJI Mini 2's afgeleverd. Het idee is dat men oorlogsmisdaden kan documenteren met de drones. 

Volgens recente berichten uit Oekraïne, heeft de Chinese drone producent DJI de mogelijkheden van zijn 'Aeroscope' technologie beperkt voor het Oekraïense leger. 

Aeroscope is in feite een stukje eigen hardware waarmee de beweging van elke DJI-drone binnen een bereik van 10 km kan worden gevolgd. Samen met aanvullende door DJI gemaakt antennes kan het bereik zelfs worden uitgebreid tot 50 kilometer. Daarnaast maakt de Aeroscope-techniek het mogelijk om de exacte positie van de drone-operator te zien, evenals zijn persoonlijke gegevens die hij heeft gebruikt bij het registreren.

Mavic 3

Tot voor kort was de DJI Air 2S de beste keuze voor hoge kwaliteit tegen redelijke prijs; maar nu is er een nieuw topmodel van DJI met maar liefst twee camera's: de DJI Mavic 3.

Schermafbeelding 2021 11 16 095616 AFAS

Al eerder attendeerden we jullie op een prachtige drone video gemaakt in het Mercedes-museum in Duitsland en in een bowlingbaan in Amerika. Nu is er weer zo'n fantatische drone video gemaakt, dit keer in Nederland!

Er is sinds kort een app beschikbaar voor de DJI Mavic 2 drones die bedoeld is om het stijgen en landen op varende schepen te vergemakkelijken. De software is gemaakt door het bedrijf Volarius uit Singapore. Door hun V-Line Boat Mode kan de drone niet alleen automatisch opstijgen en landen, maar het schip ook automatisch volgen tijdens het varen. Ook compenseert het systeem tijdens de landing voor deining door golfslag. De app werd ontwikkeld voor gebruik in combinatie met het kabeldronesysteem van Volarious, maar kan ook stand-alone benut worden.