images/fade/fade16.jpg

Vliegen met drones is een leuke hobby. Puur handigheid krijgen in het goed besturen van de drone is nog niet zo eenvoudig. Alhoewel de bij duurdere drones ingebouwde technieken zoals GPS stabilisatie en obstakeldetectie het een stuk gemakkelijker is geworden. Voor de echt goede bestuurders is een racedrone een uitdaging. Flitsend snel.
Maar ook met kleine 'speelgoed' drones is veel plezier te beleven. Ze zijn prima geschikt om binnenshuis eerst eens leren de bediening goed in de vingers te krijgen. Dat voorkomt dat bij de eerste buitenvlucht dat de drone alle kanten op vliegt of wegvliegt.
Ook steeds meer foto- en videohobbyisten ontdekken de drone. Er zijn schitterende beelden mee te maken. Je moet dan wel goede stuurmanskunst met de drone combineren met vaardigheid in fotografie. Een nieuwe uitdaging. Bij de verschillende drone-modellen is er duidelijk verschil in kwaliteit van camera en gebruiksgemak.
Maar je moet ook rekening houden met de veiligheid. Er zijn wettelijke voorschriften waar je wel en niet mag vliegen en hoe hoog. Ken deze regels en houdt er rekening mee, om ongelukken te voorkomen en de mogelijkheden van dronevliegen te behouden en om je WA-risico zo klein mogelijk te houden.

Wat doen de HCC!drones en haar leden?

Welke drones zijn er op de markt? Is er verschil in kwaliteit en betrouwbaarheid? Hoe gemakkelijk zijn ze in bediening? Hoe kan ik zelf een drone bouwen? En met welke regelgeving moet ik rekening houden? Hoe kan ik de foto- en videobeelden verwerken?
Bij deze vragen ondersteunt de HCC!drones de leden. Belangrijk is daarbij onderlinge uitwisseling van informatie en ervaringen tussen leden. Maar ook het eens uitproberen van een drone is een goede mogelijkheid om tot een juiste keuze te komen.
Hiervoor organiseert de HCC!drones bijna maandelijks bijeenkomsten; deels op de vaste locatie op het Zwitsalterrein in Apeldoorn, maar ook verschillende vliegmiddagen op locaties verspreid over het land. Op deze dagen komen leden samen om hun eigen drone te demonstreren en ervaringen te delen. Ook worden er presentaties gegeven over regelgeving, nieuwe ontwikkelingen e.d. Onder begeleiding van een aantal kernleden van de HCC!drones kunnen bezoekers voorzichtig ook eens verschillende typen drones uitproberen.
Daarnaast is er deze website waarop we informatie delen en onze bijeenkomsten aankondigen. Ook is er een Facebook groep waarop we bijvoorbeeld ervaringen kunnen delen, en vragen kunnen voorleggen aan andere bezoekers. Maar ook om te melden dat je op een mooie dag wilt gaan vliegen op een locatie en dat anderen zich kunnen melden om daarbij aan te sluiten. Samen een interessante en gezellige vliegsessie beleven.

Kortom: bent je bezig met drones of wil je er mee beginnen? Kom dan eens kijken bij een van de HCC!drones bijeenkomsten. Als het je bevalt, ben je van harte welkom als lid.