images/fade/fade16.jpg

Welke drones zijn er op de markt? Is er verschil in kwaliteit en betrouwbaarheid? Hoe gemakkelijk zijn ze in bediening? Hoe kan ik zelf een drone bouwen? En met welke regelgeving moet ik rekening houden? Hoe kan ik de foto- en videobeelden verwerken?
Bij deze vragen ondersteunt de HCC!drones de leden. Belangrijk is daarbij onderlinge uitwisseling van informatie en ervaringen tussen leden. Maar ook het eens uitproberen van een drone is een goede mogelijkheid om tot een juiste keuze te komen.
Hiervoor organiseert de HCC!drones bijna maandelijks bijeenkomsten; deels online, maar ook verschillende vliegmiddagen op locaties verspreid over het land. Op deze dagen komen leden samen om hun eigen drone te demonstreren en ervaringen te delen. Ook worden er presentaties gegeven over regelgeving, nieuwe ontwikkelingen e.d. Onder begeleiding van een aantal kernleden van de HCC!drones kunnen bezoekers voorzichtig ook eens verschillende typen drones uitproberen.
Daarnaast is er deze website waarop we informatie delen en onze bijeenkomsten aankondigen. Ook is er een Facebook groep waarop we bijvoorbeeld ervaringen kunnen delen, en vragen kunnen voorleggen aan andere bezoekers. Maar ook om te melden dat je op een mooie dag wilt gaan vliegen op een locatie en dat anderen zich kunnen melden om daarbij aan te sluiten. Samen een interessante en gezellige vliegsessie beleven.

Kortom: bent je bezig met drones of wil je er mee beginnen? Kom dan eens kijken bij een van de HCC!drones bijeenkomsten. Als het je bevalt, ben je van harte welkom als lid.